Indholdpaafacebook

Hvad er bedst for din virksomhed:

Organisk eller sponsoreret indhold på Facebook?

Når det kommer til at Facebook markedsføring af din virksomhed, står du over for spørgsmålet om, hvad der er bedst: organisk markedsføring eller sponsorerede opslag?

Skal du fokusere på at skabe værdifuldt indhold uden at bruge et budget på det, eller er det måske bedre at investere i sponsorerede indlæg? Måske kunne begge tilgange være en mulighed?

Dette blogindlæg vil vi forsøge at guide dig lidt på vej i din beslutning om, hvad du skal vælge af mulighederne, når det kommer til Facebook markedsføring. Men først vil vi se på forskellen mellem de to kategorier.

Hvad er forskellen?

Organisk Facebook markedsføring

Organisk Facebook markedsføring og indhold på Facebook refererer til de opslag, du laver på din virksomhedsside uden at bruge et budget.

Disse opslag er gratis og lægges ud via din virksomhedsside. Når det kommer til organisk markedsføring på Facebook, kræver det tid og tålmodighed at nå ud til flere potentielle kunder, da dine opslag skal dukke op "naturligt" på brugernes nyhedsfeed.

Dette betyder, at du typisk kun når ud til et begrænset antal potentielle kunder.

Sponsoreret Facebook markedsføring

Sponsorerede indlæg er de opslag på Facebook, der er markeret med "Sponsoreret" øverst i reklamen. Disse indlæg er blevet betalt for at blive vist på brugernes startside.

I forbindelse med Facebook markedsføring og når du bruger sponsorerede indlæg, kan du målrette mange flere potentielle kunder inden for din målgruppe og opnå hurtigere synlighed på Facebook.

Du kan vælge forskellige parametre som beliggenhed, alder og køn for at nå ud til en specifik type person. Dette kan give dig flere besøgende på din virksomhedsside og øge trafikken generelt, hvilket kan føre til øget omsætning.

Sponsorerede indlæg anses også som den modsatte metode af organisk markedsføring, men det betyder nødvendigvis ikke, at du ikke kan føre begge typer på samme tid, som en del af din Facebook markedsføring.
 

Kom i gang med Facebook-annoncering

 

Hvad bør du bruge?

Beslutningen om at bruge sponsorerede opslag eller organisk markedsføring afhænger af flere faktorer.

Start med at overveje dine produkter eller tjenester. Giver det overhovedet mening at annoncere på Facebook, eller skal du bruge en anden markedsføringskanal?

I de fleste tilfælde giver det mening at benytte sig af Facebook markedsføring, da du har kontrol over mange parametre og får værdifulde statistikker via Facebook, som du kan arbejde videre med. Ved at bruge Facebook-annoncering kan du målrette specifikke potentielle kunder, hvilket ofte kan være en fordelagtig strategi.

Som tidligere nævnt kan du også bruge både organisk markedsføring og sponsorerede indlæg på Facebook. Hvis du ikke har et stort annoncebudget, kan du overveje at bruge annoncekroner på særlige events eller kampagner, der adskiller dig fra dine konkurrenter.

Det er vigtigt at bemærke, at omkostningerne ved annoncering på Facebook kan variere.

Hvad koster det at annoncere på Facebook?

Du har faktisk selv kontrol over omkostningerne i din Facebook markedsføring - i grove træk. Du fastsætter et samlet budget for din annoncekampagne, hvor du kan styre prisen. Du kan kontrollere prisen pr. resultat ved hjælp af en budstrategi.

Facebook tilbyder også automatisk budgetfordeling over den tidsperiode, hvor dine annoncer er aktive. Visse annonceformater kræver dog et minimumsbeløb, men Facebook informerer dig om dette, inden du opretter annoncen.

Der er forskellige fremgangsmåder for at undgå uventede omkostninger. Du kan for eksempel fastsætte et maksimumbeløb for en bestemt kampagne eller for alle aktive kampagner.

Til sidst er det også værd at nævne, at du kan forbedre dine annoncer, ved at føre organisk markedsføring samtidig. Disse to metoder komplimenterer hinanden, da din organisk markedsføring forbedrer landing siderne på dit sponsorerede indhold, og kan faktisk ende med at sænke prisen på din annoncekampagne, og bevare den samme mængde eksponeringer.

Hvad kan jeg ellers gøre?

Udover Facebook markedsføring er der mange andre værdifulde værktøjer, du kan bruge til at øge opmærksomheden omkring din virksomhed. Google Ads, SEO og meget mere kan hjælpe dig med at nå ud til dit publikum. Du kan læse mere om disse værktøjer på vores blog!