
Hvad er bedst?
Hvad er egentligt det bedste for din forretning, når det kommer til organisk og sponsoreret indhold på Facebook?
Burde du fokusere på at skabe indholdsrig organisk indhold eller er det måske bedre at investere lidt penge i det sponsorerede indhold?
Kunne det være en idé at gøre begge dele?
Netop dette vil vi give svaret på i dette blogindlæg.
Men først skal vi se, hvad forskellen er på de to kategorier.
Hvad er forskellen på sponsoreret og organisk indhold på Facebook?
Herunder vil vi tage et kig på de to kategorier hver for sig, hvor vi vil komme frem til forskellen på sponsoreret og organisk indhold på Facebook.
Organisk Facebook markedsføring
Det organiske indhold på Facebook refererer til de opslag, som du laver inde på din virksomhedsside, som ikke har et betalt budget bag sig.
Dvs. at det er opslag du har lagt ud via din virksomhedsside, gratis.
Ved organisk indhold på Facebook skal man bruge meget længere tid på at opfange flere potentielle kunder, da din virksomhedsside/opslag skal fremkomme ”naturligt” på Facebook-brugerens startside.
Her vil man typisk kun ramme få potentielle kunder.
Sponsoreret Facebook markedsføring
Det sponsorerede indhold er alle de opslag du kan se på Facebook, der er markeret med ‘’Sponsoreret’’ i toppen af reklamen.
Dette betyder, at virksomheden har betalt for at blive vist på din startside helt bevidst – her kan man blandt andet bestemme forskellige parametre såsom beliggenhed, alder, køn mm.
Ved sponsorerede opslag kommer man meget hurtigere frem på Facebook og rammer mange flere potentielle kunder inden for målgruppen.
Dette giver mulighed for mange flere besøgende og generelt mere trafik på din virksomhedsside, hvilket kan medføre mere omsætning.
Hvad skal jeg bruge?
Der er egentligt flere ting, som spiller ind i beslutningen om sponsoreret opslag eller ej.
Man kan starte med at kigge på sine produkter – giver det overhovedet mening at sponsorere opslag på Facebook? Eller skal det være et andet medie?
Oftest vil det give mening at benytte Facebook marketing – fordelen er, at man kan styre en del parametre i forhold til kunden, men man vil også få nogle fine statistikker via Facebook, som man kan arbejde videre med.
Man får lov til at ramme en bestemt type person, som typisk vil være en potentiel kunde, og derfor kan det hurtigt blive fordelagtigt at lave en annoncekampagne via Facebook.
Som nævnt tidligere, så kan man sagtens gøre begge dele
– altså både bruge organisk samt sponsoreret indhold på Facebook, og hvis man ikke har et stærkt annoncebudget, kunne man eventuelt bruge annoncekroner på et særligt event eller kampagne, som adskiller dig fra dine konkurrenter.
Nu undrer du dig måske over, hvad det overhovedet koster at lave annoncer på Facebook?
Læs med herunder!
Hvad koster Facebook annoncering?
Du bestemmer egentligt selv hvad det koster – groft sagt!
Det skal forstås på den måde, at du egentligt udarbejder et samlet budget for annonceringen, hvor du kontrollerer prisen.
Du kan kontrollere prisen pr. resultat med en såkaldt budstrategi – her tilbyder Facebook også at gøre det for dig automatisk, så dit budget bliver jævnt fordelt over den tidsperiode, dine annoncer er aktive.
Dog er der visse annoncetyper, som kræver et minimumsbeløb – men dette vil Facebook informere dig om, inden du opretter annoncen.
Der er nogle forskellige fremgangsmåder, som kan sikre dig, at du ikke modtager en uforventet regning
– du kan nemlig selv bestemme et maksimumbeløb for en bestemt kampagne eller på tværs over alle aktive kampagner.
Hos os kan du få en professionel marketingspartner til en god pris, som vil skabe fantastiske resultater i din Facebook annoncering – se priserne ved at klikke her!
Hvad kan jeg ellers gøre?
Der er mange forskellige tilgange til at skabe opmærksomhed omkring ens virksomhed – dog er der nogle meget værdifulde værktøjer, som man kan gøre brug af for at få sin virksomhed i top, herunder Google Ads, SEO mm. som du kan læse mere om på vores blog!